fbpx

10 oudere influencers om in de gaten te houden

Van oudsher richten veel merken en organisaties hun marketingcommunicatiepijlen op 20- tot 49-jarigen. Inmiddels is ruim de helft van de volwassen Nederlanders 50 jaar of ouder. De hoogste tijd dus, om met jouw product, dienst of campagne in te zetten op de kansrijke oudere doelgroep.

Eerder schreven we al een blog over Silver influencers, ofwel Granfluencers. De grote namen hebben vaak miljoenen volgers op sociale media als Instagram. Maar er zijn ook heel veel oudere influencers die (nog) geen celebrity-status hebben en behoren tot de nichemarkt van Instagram. Deze nano-influencers (tot 5.000 volgers) en micro-influencers (5.000-10.000 volgers) kennen veel aanzien doordat ze worden gezien als eerlijk en betrouwbaar. 

NANO- EN MIRCO-INFLUENCERS

Nano-influencers staan aan het begin van hun carrière en vinden het leuk om hobbymatig hun passies en ervaringen te delen. Zij blinken uit in interactie, mede door een kleine, krachtige fanbase.

Macro-influencers hebben van hun hobby een verdienmodel gemaakt: door het professionaliseren van hun platform kunnen macro-influencers een aardige boterham verdienen. Zij kennen een groot bereik. Als je macro-influencers wil inzetten voor jouw organisatie moet je ervoor waken dat de commercie niet van het scherm spat. Hier prikken 50-plussers dwars doorheen, waardoor je als onecht kan worden bestempeld. 

LAAT JE INSPIREREN DOOR DEZE ‘OUDERE’ INFLUENCERS

Aan de slag met oudere influencers? Of wil je je laten inspireren door 50-plus influencers actief op onder meer Instagram? We zetten 10 oudere influencers van eigen bodem voor je op een rij:

1. KLEURRIJK60PLUS

De vier vrouwen achter Kleurrijk60plus (2.000 volgers) zetten zich iedere dag in op meer kleur aan te brengen op sociale media. “Juist op onze leeftijd willen we met ons uiterlijk veel levenslust uitstralen.” Met hun platform laten ze zien hoe ze in het leven staan en adviseren ze vijftig- en zestigplussers hoe je een gedurfder en eigenzinnig uiterlijk kunt ontwikkelen.

2. YVETTE VAN BOVEN

Chef-kok, illustrator en kookboekenschrijfster: een greep uit de vele titels van Yvette van Boven (53 jaar, 62.300 volgers). Samen met haar man, fotograaf Oof Verschuren ontdekt Yvette nieuwe recepten om te verwerken in haar kookboeken. Op haar sociale media word je onder andere verleid door recepten, maar ook tips en inspiratie vanuit haar woningen in Amsterdam en West Cork, Ierland.

3. HUMBERTO TAN

Televisiepresentator, fotograaf, journalist en schrijver Humberto Tan (56 jaar, 385.000 volgers), werd bekend als presentator van het sportjournaal en later RTL late night. Inmiddels is hij ook op sociale media een icoon te noemen. Op zijn Instagram komen prachtige foto’s voorbij, onder meer zijn reportage Live for the story, #gezond100 in samenwerking met Canon. Hierin portretteert hij ouderen in een voor hen belangrijke omgeving. Met ontroerende beelden als resultaat!

4. ANITA WILLEMARS

Anita Willemars (59 jaar, 6.400 volgers op Instagram) is Chef Mode en Lifestyle bij tijdschrift Nouveau. Niet gek dus, dat ze een van de 50+ fashion specialisten van ons land is. Ze ziet er altijd uit om door een ringetje te halen en deelt op haar Instagram met liefde al haar modetips.

5. JANNY VAN DER HEIJDEN

Janny van der Heijden (67 jaar, 36.000 volgers) kennen we allemaal als culinair publiciste en presentatrice van onder andere Heel Holland Bakt. Maar ook op sociale media is Janny razendpopulair. Hier biedt ze een kijkje achter de schermen van tv-opnames, maar ook haar passie voor kunst komt regelmatig terug. Van zestiende-eeuwse stillevens met lekkernijen tot foto’s van haar baksels. Stuk voor stuk om je vingers bij af te likken.

6. MISJA BEIJERS

Misja Beijers (69 jaar, 12.000 volgers) maakt dagelijks foto’s van iéts oudere vrouwen en mannen die ze op straat tegenkomt. Haar visie: “Er modieus en sprankelend uitzien is niet alleen weggelegd voor jongeren. Met deze foto’s wil ik laten zien dat je er, juist als je geen achttien meer bent, stijlvol uit kunt zien.” Op haar Instagram deelt ze deze foto’s, maar ook selfies waarop ze zichzelf uitdost, áltijd met haar signature bril.

7. WILLEKE ALBERTI

Eén van Nederlands bekendste zangeressen: Willeke Alberti (76 jaar, 23.800 volgers) is tevens erg actief op sociale media. Op Instagram deelt ze foto’s en video’s van voor en achter de schermen bij haar optredens.

8. OMA MIEP

Beste social influencer van 2021, Oma Miep (86 jaar, 69.500 volgers) kan natuurlijk niet ontbreken in dit lijstje. Sinds haar kleindochter en influencer Denise een video postte met daarin oma Miep in de hoofdrol, wisten ze het zeker. Oma Miep verdient een groter podium. En dat is gelukt, kun je wel stellen! Ze figureert regelmatig in YouTube video’s en haar Instagram met opbeurende filmpjes is een ware hit.

9. WANDELVROUW

Bregje Schippers (54 jaar, 6.000 volgers) schrijft over de mooiste wandelroutes. Op haar blog en bijna alle denkbare sociale media doet ze verslag van de meest pittoreske plaatsen en natuurschoon in eigen land (en daarbuiten). Op haar Instagramaccount vind je prachtige beelden en tips.

10. TOM WAES

Oké, officieel is Tom Waes (53 jaar, 275.000 volgers) een Vlaming, maar voor hem maken we graag een uitzondering. Zeker omdat onze Belgische collega’s de Vlaamse markt voorzien van tips, inzichten en content rondom 50-plussers. Tom werd bij het grote publiek bekend met zijn ‘Reizen Waes’ en later in de Netflix-serie Undercover. Op zijn Instagram vind je vooral mooie beelden van zijn reizen en video’s van zijn televisieproducties.

EFFECTEN VAN 50+ INFLUENCERS

Meer weten over de effecten van oudere influencers? Of wil je aan de slag voor jouw merk of product? Neem contact met ons op, we gaan graag met je in gesprek over een passende strategie om vijftigplussers te begrijpen en te bereiken!

DEEL.

vijftigplussers jouw kant op bewegen?

Waarom Bureauvijftig?

Leer je doelgroep kennen als geen ander

Ruim 15 jaar marktleider in de 50-plusmarkt

Full service: insights, strategie en campagnes

Wij kijken anders naar ouder worden

Toegang tot het Nationale 50Plus Panel en het Vriendenpanel van Bureauvijftig

Scroll naar boven

Benieuwd wat de nieuwe generatie ouderen typeert?

Scroll naar boven