fbpx

Peugeot richt zich op oudere consument

Dat zo’n 75% van de nieuw verkochte auto’s wordt gekocht door de 50-plus consument, is voor velen inmiddels een herkenbaar feit. De doelgroep kiest bewust voor merken waar enerzijds de prijs-kwaliteitsverhouding klopt, maar anderzijds zien we uit onze onderzoeken ook steeds vaker het belang van duurzaamheid terugkomen. Het is niet voor niks dat hybride en elektrische auto’s het goed doen bij vijftigplussers in Nederland. Toch blijf ik me verbazen over de commercials en campagnes die worden gelanceerd. Flitsende beelden, met surrealistische omgevingen, veel jongeren in beeld, om nog maar te zwijgen over de snelheid van de opvolgende beelden. Allemaal gericht op millennials en generatie Z, terwijl zij juist meer en meer aangeven niet per se meer geïnteresseerd te zijn in het bezitten van een auto.

Snelle beelden en flitsende jongeren

Ondanks dat ook Peugeot zich ‘schuldig maakt’ aan deze focus op de jongere autorijder, hebben ze nu echt een slimme zet gedaan. Een nieuw logo (inclusief uiteraard de hele branding) werd gelanceerd. Met een goed verhaal. Helaas overigens wel weer met een filmpje met daarin de net genoemde snelle beelden en vele jongeren in beeld, maar enfin.

Terug naar de droomauto van toen

Hun nieuwe logo is eigenlijk een stap terug in de tijd. Een blik op de periode waar ze vandaan komen. Terug naar de jaren ’60 en ’70 toen hun auto’s ook voorzien waren van ditzelfde beeldmerk. Natuurlijk is het aangepast, iets meer tweedimensionaal, maar overduidelijk een knipoog naar toen. Nostalgie pur sang dus. Een mooie verwijzing naar voor ouderen een herkenbare periode. Misschien wel aan de Peugeot 404 Familiale waar je als trotse vader en moeder in rond reed. Of misschien was de 504 Coupé wel hun droomauto (wat ik persoonlijk goed begrijp en waarvan Peugeot een aantal jaren geleden een nieuwe concept auto maakt, de e-Legend). Op deze auto’s prijkte in die tijd eigen hetzelfde logo als waarmee ze nu weer komen.

Daarnaast de visie op het nieuwe merk: deze is raak. Van nostalgie naar het begrip ‘tijd’. We kiezen zelf ons ritme, onze ‘flow’. We veranderen elk moment in een beleving. In een herinnering. In mijn opinie sluit dit helemaal aan bij hoe (een groot deel) van met name de Babyboomers zich in zullen herkennen. Ik zeg: een slimme zet van Peugeot. Benieuwd of ze ook daadwerkelijk iets met deze haakjes gaan doen in hun volgende campagnes om óók de 50+ consument te verleiden om Peugeot te gaan rijden. Bijvoorbeeld een elektrische e-2008?

Meer weten over de doelgroep? Of wil je weten op welke onderwerpen jouw merk of product kan aanhaken? Neem gerust contact met mij op!

DEEL.

vijftigplussers jouw kant op bewegen?

Waarom Bureauvijftig?

Leer je doelgroep kennen als geen ander

Ruim 15 jaar marktleider in de 50-plusmarkt

Full service: insights, strategie en campagnes

Wij kijken anders naar ouder worden

Toegang tot het Nationale 50Plus Panel en het Vriendenpanel van Bureauvijftig

Scroll naar boven

Benieuwd wat de nieuwe generatie ouderen typeert?

Scroll naar boven