fbpx

NIEUWE Podcast: de grijze revolutie

De Nederlandse bevolking vergrijst. Dat heeft impact op onze samenleving. Hoe we wonen, zorgen, winkelen en bewegen. We krijgen te maken met nieuwe maatschappelijke uitdagingen. Voor anders denken en kijken. Voor denkers die anders durven te kijken. In De Grijze Revolutie gaan Anne Hezemans en Floris Venneman hierover in gesprek met gasten. Hoe kijken zorgbestuurders naar de toekomst? Welke maatregelen moeten we als samenleving treffen? Hoe verbinden we generaties?
Beluister nu alle afleveringen op Spotify of hieronder. Veel luisterplezier!

#5 | De transitie voelt voor zorgmedewerkers als een existentiële crisis

Frido Kraanen (voormalig bestuurder bij Omring) praat met Anne en Floris over de doorgeschoten professionalisering in de zorg en de behoefte aan burgerkracht om er weer uit te komen. “Onze zorgprofessionals hebben een vak geleerd; dat pakken we nu van ze af om het aan ‘amateurs’ te geven – deze transitie doet pijn!”

#4 | Iedereen zou zich moeten afvragen: is mijn huis en buurt toekomstbestendig

Anja Stunnenberg, bestuurder bij Markenheem, praat met Anne en Floris over het feit dat het in de zorg gelukkig steeds vaker gaat over “het praatje” in plaats van over een behandeling. Toch zijn mensen in de zorg schaars. Die moeten straks een keuze maken: wie ga ik helpen? Want: Markenheem komt niet meer overal langs.

#3 | Innovatie is een groeiproces:

gas erop en gaan

Ton Poos (bestuurder Vilente) praat met Anne en Floris over onze ‘state of the art’ ouderenzorg. Waar we volgens hem van af moeten. Af van ‘kom maar hier met je vader of moeder, we regelen het wel.’ Naar: ‘Laten we het met z’n allen doen!’. Er is veel meer mogelijk met minder mensen. Maar dan moeten we nú als maatschappij de handschoen van de ouderenzorg opnemen.

#2 | Laten we afstappen van labels in de zorg

Rachel Leijdekkers en André Brand (bestuurders van HilverZorg) praten met Anne en Floris over hoe het zou zijn om weer normaal te gaan doen. Hoe organiseren we zorg echt anders? Durven we voorbij de regels te kijken? Het vergt moed om samen van co-creatie naar co-realisatie te gaan. Hoe komen we af van al die labels zodat we weer kunnen kijken naar waar het echt om gaat?

#1 | Ouderenzorg 2.0 vraagt om einde aan systeemarrogantie!

Marco van Alderwegen (samenbrenger en voormalig bestuurder ouderenzorgorganisatie Vereen) praat met Anne en Floris over systeemarrogantie en het lef dat – niet alleen – zorgbestuurders moeten tonen als we de zorg anders willen organiseren. Méér keuze in plaats van minder. Zodat zorg meer ondersteunend kan worden aan het leven. Van 80% zorg en 20% leven naar 20% zorg en 80% leven.

DEEL.

vijftigplussers jouw kant op bewegen?

Waarom Bureauvijftig?

Leer je doelgroep kennen als geen ander

Ruim 15 jaar marktleider in de 50-plusmarkt

Full service: insights, strategie en campagnes

Wij kijken anders naar ouder worden

Toegang tot het Nationale 50Plus Panel en het Vriendenpanel van Bureauvijftig

Scroll naar boven

Benieuwd wat de nieuwe generatie ouderen typeert?

Scroll naar boven