fbpx

Moeder aan de Lijn

Initiatief.

In oktober 2021 hebben we het maatschappelijke initiatief Moeder aan de Lijn in ons portfolio opgenomen. Zo kunnen we onze kennis en expertise inzetten voor een belangrijk doel: het creëeren van erkenning van mantelzorgers.

Expertise.

AANPAK.

Moeder aan de Lijn creëert bewustzijn en erkenning van de rol van mantelzorgers door hen onderling in gesprek te laten komen. Dat doen we op 3 manieren:

  • De documentaire ‘Moeder aan de Lijn’
  • Meet-ups waarbij mantelzorgers elkaar ontmoeten
  • Een gereedschapskist voor andere partijen om meet-ups te organiseren

De documentaire volgt Elien, Carin en Hanna die uit liefde voor hun ouder wordende moeders zorgen – naast hun eigen drukke levens. Een intieme blik op mantelzorg die veel losmaakt bij mensen. De documentaire is dan ook een mooie aanleiding om door te praten over dit moeilijke en maatschappelijk relevante onderwerp.

Tijdens de meet-ups wisselen mantelzorgers plenair en in groepsverband ervaringen uit aan de hand van filmfragmenten. Wat doet het met je als je de zorg hebt voor een ander? Hoe houd je het vol? De speelkaarten van BordjeVol helpen mantelzorgers in te zien hoe zwaar zij belast zijn en op welke punten ze ondersteuning kunnen gebruiken. De meet-ups zijn voor mensen van alle leeftijden en alle soorten mantelzorg. 

Bekijk de documentaire Moeder aan de Lijn.

Samen de volgende meet-up organiseren?

We zijn op zoek naar gemeenten, welzijnsorganisaties of partijen die zich inzetten voor mantelzorgers om samen de volgende meet-ups mee te organiseren. Strijden we straks samen voor de erkenning van mantelzorgers?

Neem contact met ons op:

Laten we kennismaken

Maak kennis met ons team: Floris Venneman

Floris venneman

Maak kennis met ons team: Anne Hezemans

Anne Hezemans

Waarom Bureauvijftig?

Leer je doelgroep kennen als geen ander

Ruim 15 jaar marktleider in de 50-plusmarkt

Full service: insights, strategie en campagnes

Wij kijken anders naar ouder worden

Toegang tot het Nationale 50Plus Panel en het Vriendenpanel van Bureauvijftig
Scroll naar boven

Benieuwd wat de nieuwe generatie ouderen typeert?

Scroll naar boven