fbpx

Vilente - ontwikkeling woonconcept

VRAAG.

Kunnen jullie samen met ons een visie en woonconcept ontwikkelen voor langdurige zorg thuis? En dit uitrollen voor een geclusterde* woonlocatie?

Expertise.

AANPAK.

Vilente heeft samen met woningbouwcorporatie Woonstede de handen ineen geslagen om voor 41 woningen geclusterd wonen* mogelijk te maken in Loevestein (een oud kantoorpand). Bedoeld voor ouderen uit de gemeente Ede met een zorgvraag. Woonstede is de verhuurder van de appartementen, Vilente levert de zorg. Het kantoorpand is getransformeerd naar appartementen, waarvan een deel geschikt is gemaakt als seniorenwoningen (die zorg geschikt zijn). 

We hebben samen een visie ontwikkeld voor dit woonconcept, genaamd ‘Onbezorgd Thuis’. Vanuit deze visie hebben we een woonconcept ontwikkeld voor Loevestein. Dit concept draait om de bewoner, ontmoeten, gemeenschapszin en zelf- en samenredzaamheid. Het vraagt om een andere inzet van medewerkers waarbij zelf- en samenredzaamheid bij bewoners en het betrekken van mensen uit de omgeving van de bewoners gestimuleerd wordt. Vilente levert zorg als dat nodig is. 

Vervolgens hebben we werkgroepen geïnitieerd. Elke werkgroep heeft uitgezocht én invulling gegeven aan wat langdurige zorg thuis voor hen betekent. Om uiteindelijk, na 5 maanden, de eerste bewoners met een zorgvraag** welkom te heten. 

* Geclusterd wonen betekent dat er mensen wonen met en zonder zorgvraag zelfstandig wonen. Er is dan altijd een gezamenlijke ruimte waar men elkaar kan ontmoeten.

** Zowel bewoners met een (zorg)vraag via de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO), de zorgverzekeringswet en de Wet Langdurige Zorg (Wlz).

De klant aan het woord.

“Soms moet je gewoon beginnen voordat het duidelijk is. Ontwikkeling van Loevestein is een uitdaging en bracht ingewikkelde vraagstukken met zich mee. We hebben ons niet laten verlammen door onzekerheid in een continu veranderende maatschappij. Werk samen aan een lonkend perspectief, dan is de helft al gewonnen. Onbezorgd thuis, begint bij onbezorgd organiseren.

Joerie van Kalleveen, Manager Vastgoed, Directeur Zorg & Behandeling Vilente

Resultaten.

Visie-document ontwikkeld
0
Woonconcept 'Onbezorgd Thuis'
0
woningen conform woonconcept
0

Laten we kennismaken

Maak kennis met ons team: Floris Venneman

Floris venneman

Maak kennis met ons team: Anne Hezemans

Anne Hezemans

Waarom Bureauvijftig?

Leer je doelgroep kennen als geen ander

Ruim 15 jaar marktleider in de 50-plusmarkt

Full service: insights, strategie en campagnes

Wij kijken anders naar ouder worden

Toegang tot het Nationale 50Plus Panel en het Vriendenpanel van Bureauvijftig
Scroll naar boven

Benieuwd wat de nieuwe generatie ouderen typeert?

Scroll naar boven