fbpx

Bureauvijftig start landelijk onderzoek extramurale markt

Vorig jaar startte Bureauvijftig i.s.m. ActiZ en PGGM een groot landelijk onderzoek naar de wensen en behoeften van ouderen ten aanzien van wonen, welzijn en zorg. In totaal deden 7 zorgorganisaties mee en werden ruim 7.000 ouderen ondervraagd, zowel kwalitatief als kwantitatief. Het onderzoek leverde veel nieuwe inzichten op.

Zo heeft 87% van de ouderen geen idee wat zorg gaat kosten op het moment dat ze het nodig hebben, bereidt 64% zich niet voor op het moment dat zijn gezondheid achteruit gaat en zien we dat internet een belangrijke rol speelt in het oriëntatie proces.

Ook het gebruik van diensten werd uitgevraagd onder de 50+ doelgroep. Zo blijkt dat 27% van de Nederlandse ouderen graag diensten aan huis wil ontvangen en dat diensten in en om het huis populair zijn. Met het landelijk onderzoek ‘Waarmee kan ik u van dienst zijn?’ start Bureauvijftig begin juni een verdieping naar de extramurale particuliere markt. Welke diensten, en onder welke voorwaarden, willen ouderen aan huis afnemen?

Aan het onderzoek doen vijf (zorg)organisaties mee; Zuidzorg, tanteLouise-Vivensis, Beweging3.0, Vitras en Friese Wouden. De resultaten van dit onderzoek worden medio augustus verwacht. Meer weten over dit onderzoek? Neem contact met ons op!

DEEL.

vijftigplussers jouw kant op bewegen?

Waarom Bureauvijftig?

Leer je doelgroep kennen als geen ander

Ruim 15 jaar marktleider in de 50-plusmarkt

Full service: insights, strategie en campagnes

Wij kijken anders naar ouder worden

Toegang tot het Nationale 50Plus Panel en het Vriendenpanel van Bureauvijftig

Scroll naar boven

Benieuwd wat de nieuwe generatie ouderen typeert?

Scroll naar boven