fbpx

Prangende vraag: wat is een babyboomer?

Op Goede vrijdag had ik een interessante ‘discussie’ via Twitter. Ik postte een link naar een artikeltje over een nieuw Amerikaanse marketingboek dat is verschenen onder de titel ‘Old Rush’. Het boek beschrijft de enorme impact die de global trend ‘Babyboomers’ heeft gehad op het leven zoals wij dat nu leiden. In de Engelstalige inleiding stond dat alle Babyboomers inmiddels ouder zijn dan 50. Ik vertaalde dat zinnetje en stuurde mijn tweet uit.

De eerste reactie kwam al snel binnen:
“Babyboom was ’45-’55! Jongste babyboomer wordt dus al 58 en niet 50”.

Ik probeerde mij nog te verdedigen door een Wikipedia linkje terug te sturen, maar tevergeefs.

De vraag: wie had er gelijk?

Bij de definitie van de ‘Babyboomgeneratie’ (o.a. die van Becker) worden 2 cohorten beschreven. Het eerste cohort bestaat uit mensen geboren tussen ’46 en ’56, het tweede cohort uit de geboortejaren ’57 tot ’64. In veel (marketing)literatuur over babyboomers worden beide cohorten meegenomen. Het CBS echter, noemt alleen het eerste cohort als ‘Babyboomers’. En weer anderen nemen ook de groep geboren ten tijde van de Tweede Wereldoorlog als Babyboomers.

Bij Bureauvijftig gaan we uit van de definitie van Babyboomers: mensen geboren tussen 1940 en 1955, maar het mag/kan dus allebei.

Lees hier meer over de generatie Babyboomers, maar ook over de Stille/Vooroorlogse Generatie (van voor 1940) en Generatie X-ers (1955-1970)

DEEL.

vijftigplussers jouw kant op bewegen?

Waarom Bureauvijftig?

Leer je doelgroep kennen als geen ander

Ruim 15 jaar marktleider in de 50-plusmarkt

Full service: insights, strategie en campagnes

Wij kijken anders naar ouder worden

Toegang tot het Nationale 50Plus Panel en het Vriendenpanel van Bureauvijftig

Scroll naar boven

Benieuwd wat de nieuwe generatie ouderen typeert?

Scroll naar boven