fbpx

Liefdesvuur brandt volop bij vijftigplussers

Senioren met een relatie zijn trouw. Singles daten er online op los.

Senioren in Nederland zijn volop actief in de liefde. Ze geven cadeau’s, hebben seks en zijn zeer actief (als ze single zijn) in het online daten. Dit blijkt uit een representatief onderzoek van Startpagina.nl onder 1.552 Nederlandse vijftigplussers. Nederlanders boven de 50 jaar zijn trouw aan hun partner. Negen op de tien respondenten (= 88%) geeft aan niet open te staan voor een andere relatie. Mannen staan hier iets vaker voor open (15%) dan vrouwen (4%). Dit betekent echter niet dat vijftig-, zestig- en zeventigplussers geen hartstocht meer kennen. Of ze nu een partner hebben of alleenstaand zijn, het liefdesvuur brandt nog volop; er is nog genoeg passie op late(re) leeftijd. Van de vijftigers is 56% nog seksueel actief en zelfs een op de drie zeventigers heeft het afgelopen jaar nog seks gehad. Opvallend is dat hoogopgeleide oudere mensen vaker seksueel actief zijn dan laagopgeleide senioren: 61% tegenover 36%.

Online daten

Single senioren zitten net zo min achter de geraniums. Integendeel: ze zitten vooral achter de computer om een leuke partner te vinden. Van de zoekende vijftigplussers is maar liefst 77% actief op een online datingplatform, zo blijkt uit onderzoek van Startpagina.nl. Tinder, 50plusMatch en Relatieplanet zijn de meest populaire datingsites. Hoogopgeleide oudere singles zoeken hun partner vooral op Parship en Lexa, terwijl laagopgeleiden en zeventigplussers vak op 50plusMatch te vinden zijn. Dit online daten blijft niet zonder resultaat: maar liefst 62% van de zoekers zegt weleens een partner gevonden te hebben via een online datingsite of app. ‘Een hoge score’ vindt Leon Dekker, woordvoerder van Startpagina.nl. ‘Het is duidelijk dat vijftigplussers van elke leeftijd online inmiddels prima hun mannetje (of vrouwtje) staan, of eigenlijk vinden.’

Intimiteit of seks?

En wat doen die stelletjes vervolgens samen? Veruit de meeste respondenten (70%) zeggen intimiteit belangrijker te vinden dan seks. Over de seksuele aantrekkingskracht van leeftijdsgenoten zijn ze verdeeld: 23% vindt ze niet aantrekkelijk, 21% wel en 46% is neutraal. De aantrekkingskracht neemt met de leeftijd wel af: 28% van de vijftigers voelt zicht aangetrokken tot leeftijdsgenoten. Bij de zeventigers is dit nog maar 14%.

Over Startpagina.nl

Startpagina.nl wijst mensen de weg op het internet. Het platform, dat in 2018 het 20-jarig jubileum vierde, trekt maandelijks bijna 5 miljoen bezoekers. De site biedt een handmatige selectie van links waarmee bezoekers eenvoudig alles kunnen vinden wat zij nodig hebben op het internet. Van inspiratie, tot vragen & antwoorden, tot specifieke aankoop. Startpagina.nl is een belangrijke gids voor de (ervaren) internetgebruiker van 40plus.

Vragen of meer informatie?

Neem dan contact op met Ingrid Hansen 

DEEL.

vijftigplussers jouw kant op bewegen?

Waarom Bureauvijftig?

Leer je doelgroep kennen als geen ander

Ruim 15 jaar marktleider in de 50-plusmarkt

Full service: insights, strategie en campagnes

Wij kijken anders naar ouder worden

Toegang tot het Nationale 50Plus Panel en het Vriendenpanel van Bureauvijftig

Scroll naar boven

Benieuwd wat de nieuwe generatie ouderen typeert?

Scroll naar boven