fbpx

Nieuwe baan, nieuwe kansen: Ingrid blogt

Onze nieuwe collega Ingrid Hansen blogt over haar ervaringen en kansen bij Bureauvijftig en over de opmerkelijke zaken die zij tegenkomt in 50plus land.

Sinds 1 maart jl. werk ik bij Bureauvijftig. Op zich is een nieuwe baan niet zo bijzonder, maar in mijn geval toch wel, al zeg ik het zelf. Ik heb per november 2017 mijn baan bij een groot bedrijf in de financiële dienstverlening opgezegd. Ook niet zo heel bijzonder, maar wel als je weet dat ik toen nog geen andere baan had en ik de inmiddels toch wel meer dan middelbare leeftijd van 58 jaar heb bereikt. En grote stap, met best wel een aantal slapeloze nachten tot gevolg.

Maar ik voldoe aan het beeld wat uit diverse onderzoeken naar voren komt: 50plussers zijn (zeer) actief op social media. Mijn zoektocht naar een nieuwe baan had ik gedeeld op Facebook en LinkedIn. En via dat laatste sociale medium maakte een ex-collega mij attent op de vacature van Management Assistent bij Bureauvijftig. Zij waren op zoek naar orde en structuur en orde en structuur kan ik bieden. En niet onbelangrijk: ik vertegenwoordig de doelgroep.

Een bericht naar de partners Arjan in ‘t Veld en Floris Venneman resulteerde in een hartstikke leuk gesprek en binnen no time was de deal rond. Ik werd aangenomen, na ‘slechts’ 4 maanden zonder werk geweest te zijn. Dat had ik vooraf niet kunnen bedenken. Want ik ken genoeg verhalen van mensen van mijn leeftijd die al lange(re) tijd zonder werken zitten en het vinden van een baan min of meer hebben opgegeven.

Vanuit de wereld van cijfers en financiële rapporten rolde ik in de wereld van het anders kijken naar ouder worden. Van een heel groot bedrijf naar een kleinere en vooral meer informele organisatie. Naar een bedrijf wat heel veel stappen gaat maken. En alle kansen met beide handen aanpakt.


Een nieuwe baan is altijd lastig in het begin. In mijn geval niet alleen nieuwe materie, maar ook nieuwe hard- en software: van Microsoft naar Apple. Dat is wennen. Heel erg wennen. Maar het is de moeite waard gebleken. Ik ben enorm blij dat ik deze sprong in het diepe heb gewaagd. Met heel veel nieuwe uitdagingen en kansen die op mijn pad zijn gekomen. In een volgende blog daarover meer.

DEEL.

vijftigplussers jouw kant op bewegen?

Waarom Bureauvijftig?

Leer je doelgroep kennen als geen ander

Ruim 15 jaar marktleider in de 50-plusmarkt

Full service: insights, strategie en campagnes

Wij kijken anders naar ouder worden

Toegang tot het Nationale 50Plus Panel en het Vriendenpanel van Bureauvijftig

Scroll naar boven

Benieuwd wat de nieuwe generatie ouderen typeert?

Scroll naar boven