fbpx

Prangende vraag: Waar doet de 50-plusser nieuwe contacten op?

In het kader van onze ‘prangende vragen’-actie van afgelopen december, hebben we ons Nationale 50plus Panel de volgende vraag voorgelegd; “Op welke manier ontmoet u nieuwe mensen?”. In totaal hebben 461 50-plussers deze vraag beantwoord.

Opvallend is dat zij, in maar liefst 36% van de gevallen, zeggen nieuwe contacten op te doen tijdens het vrijwilligers werk. Verder zien we dat nieuwe contacten vooral worden gelegd tijdens het uitvoeren van een hobby (28%) en via social media (26%). Datingsites (2%) en café’s (9%) worden daarentegen maar weinig genoemd.

De uitkomsten blijken tevens afhankelijk te zijn van zowel opleidingsniveau als leeftijd. Zo zien we dat vooral 65-plussers tijdens hun hobby in contact komen met nieuw mensen. Hoog opgeleide ouderen ontmoeten vaker nieuwe mensen tijdens het werk (20%) terwijl laag opgeleide ouderen juist vaker social media noemen als plek om nieuwe contacten op te doen. Verder valt op dat 60-plussers vaker aangeven nieuwe mensen te ontmoeten via social media dan 60-minners.

DEEL.

vijftigplussers jouw kant op bewegen?

Waarom Bureauvijftig?

Leer je doelgroep kennen als geen ander

Ruim 15 jaar marktleider in de 50-plusmarkt

Full service: insights, strategie en campagnes

Wij kijken anders naar ouder worden

Toegang tot het Nationale 50Plus Panel en het Vriendenpanel van Bureauvijftig

Scroll naar top
Scroll naar top