fbpx

Prangende vraag: Waar doet de 50-plusser nieuwe contacten op?

In het kader van onze ‘prangende vragen’-actie van afgelopen december, hebben we ons Nationale 50plus Panel de volgende vraag voorgelegd; “Op welke manier ontmoet u nieuwe mensen?”. In totaal hebben 461 50-plussers deze vraag beantwoord.

Opvallend is dat zij, in maar liefst 36% van de gevallen, zeggen nieuwe contacten op te doen tijdens het vrijwilligers werk. Verder zien we dat nieuwe contacten vooral worden gelegd tijdens het uitvoeren van een hobby (28%) en via social media (26%). Datingsites (2%) en café’s (9%) worden daarentegen maar weinig genoemd.

De uitkomsten blijken tevens afhankelijk te zijn van zowel opleidingsniveau als leeftijd. Zo zien we dat vooral 65-plussers tijdens hun hobby in contact komen met nieuw mensen. Hoog opgeleide ouderen ontmoeten vaker nieuwe mensen tijdens het werk (20%) terwijl laag opgeleide ouderen juist vaker social media noemen als plek om nieuwe contacten op te doen. Verder valt op dat 60-plussers vaker aangeven nieuwe mensen te ontmoeten via social media dan 60-minners.

DEEL.

vijftigplussers jouw kant op bewegen?

Waarom Bureauvijftig?

Leer je doelgroep kennen als geen ander

Ruim 15 jaar marktleider in de 50-plusmarkt

Full service: insights, strategie en campagnes

Wij kijken anders naar ouder worden

Toegang tot het Nationale 50Plus Panel en het Vriendenpanel van Bureauvijftig

Scroll naar boven

Benieuwd wat de nieuwe generatie ouderen typeert?

Scroll naar boven