fbpx

Coronavirus: dit kun jij doen om ouderen te helpen

Bij Bureauvijftig zijn we onder de indruk van alle hartverwarmende initiatieven die ontstaan om ouderen te helpen sinds het Coronavirus in Nederland is. Initiatieven in de vorm van praktische hulp, maar ook sociale en emotionele ondersteuning op afstand. Door de maatregelen die we samen nemen om te voorkomen dat het virus zich verspreidt, zal eenzaamheid onder ouderen toenemen. Aandacht is voor hen belangrijker dan ooit. We helpen je graag op weg in jouw zoektocht naar initiatieven om ook iets te kunnen betekenen voor een ander.

#50plus #coronahulp #calltoaction #virtualhug #socialdistancing #help #ouderen  

Hart onder de riem

Maak een speciale videoboodschap voor ouderen. Dat kan via onze partner ANBO. Bekende Nederlanders, onder wie minister Sigrid Kaag, assistent-trainer bij Feyenoord John de Wolf, directeur van Social Cultureel Planbureau Kim Putters en rapper Ali B. gingen je voor. Ook Floris en Arjan volgden hun voorbeeld. Een videoboodschap om iedereen een hart onder de riem te steken. #hartonderderiem

Hart onder de riem
Foto: ANBO

(Video)bel of app met opa en oma

Speciaal voor de jongere generaties: bel je wat vaker je eigen grootouders, en bel eens de opa of oma op van je vrienden. Maak een #OpaApp groepsapp aan met je vrienden. Deel daarin allemaal de telefoonnummers van jullie opa’s en oma’s (vraag wel even toestemming). Bel iedere dag een andere opa of oma op en deel je ervaringen met je vrienden in de #OpaApp.

Doneer materialen

Maskers, handschoenen, brillen… Door het coronavirus is er een tekort aan beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen . Je kunt ouderen, hulpverleners én alle anderen in de ziekenhuizen helpen door jouw materialen aan te melden via het Rode Kruis.

Stuur een kaartje

Via het initiatief Omapost kun je je aanmelden als kaartjesschrijver. Nadat je jouw interesses hebt ingevuld word je gekoppeld aan een oudere die je een kaartje kunt sturen. Je eigen opa, oma, buurman of buurvrouw opgeven kan ontvangen mag natuurlijk ook! Of breng een stapel handgeschreven kaartjes langs bij een verzorgingshuis bij jou in de buurt.

Omapost
Foto: Omapost

Gewoon mensen die mensen willen helpen

Meer dan 50 Nederlandse organisaties hebben zich verenigd in NLvoorelkaar, Coronahulp: kom in actie! Een platform waar vraag en aanbod op één plek wordt aangeboden. Ook 4 studenten uit Delft en Amsterdam hebben een hulpplatform opgezet: gewoon mensen die mensen willen helpen. En hoe mooi is het om via een brief je hulp aan te bieden in de buurt: via Buurtbriefje kan je dit heel makkelijk downloaden, printen en verspreiden in jouw buurt. Of meld je aan als ‘helper’ bij Ready2Help. Via dit initiatief van het Rode Kruis word je op de hoogte gebracht van een hulpvraag in jouw buurt, zodat jij in actie kunt komen. 

Nostalgie

Een gouden tip: in deze vreemde tijden is nostalgie TV hot! Attendeer ouderen op televisiekanaal ONS, de zender voor nostalgische TV programma’s. Heerlijk achteroverleunen bij onder andere Keeping Up Appearances, Medisch Centrum West, The Flying Doctors en binnenkort ook Fawlty Towers. Op zondag 29 maart om 15:30 uur zendt ONS in samenwerking met stichting Met je Hart een speciaal live matinee uit om ouderen in corona-tijd een hart onder de riem te steken. Je bekijkt ONS bij onder andere Ziggo op kanaal 50 en KPN op kanaal 89, weten waar jouw aanbieder ONS uitzendt? Klik hier.

Keeping up Appearances 900x400
Foto uit: Keeping up Appearances

Word een maatje

Bij Het Nationaal Ouderenfonds kun je je aanmelden als schrijfmaatje of bij de Zilverlijn waarbij je ouderen af en toe belt om met hen te kletsen. Waardevol contact op afstand.

Jouw (gespotte) initiatief onder de aandacht brengen?

Heb jij andere mooie initiatieven gespot of ben je er zelf één gestart? Deel die met ons via LinkedIn, Instagram of Facebook @Bureauvijftig. Of heb je onze hulp nodig bij het uitrollen van jouw actie of aanpak om ouderen te bereiken de komende maanden (en daarna)? Neem contact met ons op zodat we samen kunnen kijken wat we voor jou kunnen betekenen.

Verder lezen?

We schreven ook een blog over initiatieven en start-ups die zich inzetten om ouderen te helpen. Die lees je hier.

Hier vind je het advies van het RIVM om de kans op besmetting zo klein mogelijk te maken.

DEEL.

vijftigplussers jouw kant op bewegen?

Waarom Bureauvijftig?

Leer je doelgroep kennen als geen ander

Ruim 15 jaar marktleider in de 50-plusmarkt

Full service: insights, strategie en campagnes

Wij kijken anders naar ouder worden

Toegang tot het Nationale 50Plus Panel en het Vriendenpanel van Bureauvijftig

Scroll naar boven

Benieuwd wat de nieuwe generatie ouderen typeert?

Scroll naar boven